Kurs DIETETYKA
w wymiarze 8 h dydaktycznych
| 
 Lp.  | 
 Przedmiot  | 
 Treści szkolenia w ramach poszczególnych zajęć edukacyjnych  | 
| 
 1  | 
 Podstawy nauki o żywieniu człowieka.  | 
 Poznanie podstaw nauki o żywieniu człowieka  | 
| 
 2  | 
 Podstawy funkcjonowania narządów organizmu człowieka.  | 
 Poznanie podstaw funkcjonowania narządów organizmu człowieka  | 
| 
 3  | 
 Zasady racjonalnego żywienia, właściwości składników pokarmowych  | 
 Poznanie zasad racjonalnego żywienia, właściwości składników pokarmowych  | 
| 
 4  | 
 Stosowanie zasad racjonalnego żywienia  | 
 Poznanie i umiejętne stosowanie zasad racjonalnego żywienia  | 
| 
 5  | 
 Planowanie żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych  | 
 Poznanie i umiejętne planowanie żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych  | 
| 
 6  | 
 Planowanie jadłospisu dekadowego  | 
 Zapoznanie z zasadami i planowaniem jadłospisu dekadowego  | 
| 
 7  | 
 Suplementy w diecie –kiedy należy je stosować  | 
 Zapoznanie z zasadami suplementacji w diecie  | 
W wyniku zrealizowanego kursu uczestnik zdobędzie praktyczne umiejętności i niezbędną wiedzę w zakresie dietetyki i prawidłowego żywienia.
            