Kurs DIETETYKA
w wymiarze 8 h dydaktycznych
Lp. |
Przedmiot |
Treści szkolenia w ramach poszczególnych zajęć edukacyjnych |
1 |
Podstawy nauki o żywieniu człowieka. |
Poznanie podstaw nauki o żywieniu człowieka |
2 |
Podstawy funkcjonowania narządów organizmu człowieka. |
Poznanie podstaw funkcjonowania narządów organizmu człowieka |
3 |
Zasady racjonalnego żywienia, właściwości składników pokarmowych |
Poznanie zasad racjonalnego żywienia, właściwości składników pokarmowych |
4 |
Stosowanie zasad racjonalnego żywienia |
Poznanie i umiejętne stosowanie zasad racjonalnego żywienia |
5 |
Planowanie żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych |
Poznanie i umiejętne planowanie żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych |
6 |
Planowanie jadłospisu dekadowego |
Zapoznanie z zasadami i planowaniem jadłospisu dekadowego |
7 |
Suplementy w diecie –kiedy należy je stosować |
Zapoznanie z zasadami suplementacji w diecie |
W wyniku zrealizowanego kursu uczestnik zdobędzie praktyczne umiejętności i niezbędną wiedzę w zakresie dietetyki i prawidłowego żywienia.