OK

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepsze materiały redakcyjne i udostępniać Ci coraz lepsze usługi, potrzebujemy zgody na lepsze dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania. Dzięki nim możemy finansować rozwój naszych usług. Dbamy o Twoją prywatność.
Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Twoje dane są u nas bezpieczne.

Kurs DIETETYKA I ODCHUDZANIE

w wymiarze 30h dydaktycznych

Lp.

Przedmiot

Treści szkolenia w ramach poszczególnych zajęć edukacyjnych

1

Podstawy żywienia człowieka

- podział makro- i mikroskładników
- produkty spożywcze zakwaszające organizm
- równowaga kwasowo-zasadowa

2

Żywienie w chorobach dietozależnych

- żywieniowe leczenie cukrzycy, miażdżycy, chorób układu pokarmowego

3

Nauka układania jadłospisów

- zasady układania jadłospisów u osób otyłych
- zasady układania jadłospisów u osób chorych
- normy żywienia - czym są, jak je czytać, jak zastosować je w jadłospisie

W wyniku zrealizowanego kursu uczestnik zdobędzie praktyczne umiejętności i niezbędną wiedzę w zakresie dietetyki i odchudzania.